Nagenietend van het heerlijke weekend met volop zon en meer dan genoeg sport wil ik toch nog even terugkomen op de helden die de zon ook op tv hebben laten stralen.

Eén daarvan was teleurgesteld aan het einde van de prestigieuze Grand Prix de Monaco dat hij ‘slechts’ een vijfde plaats had weten te behalen.
Mijn sporthart snapt deze deceptie wel die Max ten deel viel, maar ik vraag me af of het ook gerechtvaardigd was?
Zou het niet kunnen dat ongeacht de strategie Max deze keer niet de snelste was? Ach, ik ben allang blij dat Max deze keer alle ronden gereden heeft in Monaco, zijn kans komt nog wel.
Of je nu kunt inhalen op het stratencircuit of niet, Monaco blijft bijzonder voor zowel rijder als toeschouwer. Een heus circus wat een aantal dagen neerstrijkt en zondagavond de tenten weer afbreekt voor het volgende avontuur.

En terwijl ze in Monaco aan het opruimen waren reed een andere F1 held de legendarische Indy 500. Wat had ik het Fernando Alonso gegund om een mooi resultaat neer te zetten. Helaas dacht de Honda-motor er anders over en gaf er ook op dit circuit de brui aan. Maar wat was de Spanjaard goed bezig zeg!

Toch nog even terug naar de straten van Monaco. Teamgenootje Stoffel was eveneens goed bezig, totdat de aantrekking van de vangrail hem teveel werd. Zo jammer!
Zo makkelijk als er (tijdelijke) rijders gewisseld worden switch ik nog even terug naar Indianapolis.
De winnaar, oud F1 rijder Takumo Sato was dolblij om zijn melk te drinken nadat hij als eerste over de finish kwam. Ik gunde hem die eer.

Maar het allermooiste sportmoment met het daarbij behorende kippenvelletje kwam van een vervoermiddel met twee wielen zonder motor. Jos van Emden die de tijdrit wint en Tom Dumoulin. Tom, wat heb je een heldenprestatie neergezet! Formidabel! Wat mij betreft mag je het stokje van sportman van het jaar nu al overnemen van onze Max.

Oranje helden, roze helden, het doet er allemaal niet toe welke kleur de boventoon voert, sport en emotie het blijft machtig mooi om te zien, ongeacht uit welk land de deelnemer vandaan komt!